Valerie 2de op Randstad

Valerie Buijse deed zondag 19 mei mee aan het Randstadtoernooi in Heemstede. Dit toernooi is onderdeel van het Randstad circuit, waar schermers in een ongedwongen sfeer kunnen sporten.

Zoals gebruikelijk in dit circuit werd er gemengd geschermd. Bij de pupillen waren er 20 jongens en meisjes ingeschreven, ingedeeld in 4 voorronde poules van 5 schermers elk. Valerie heeft al haar poulewedstrijden gewonnen en stond daardoor na de voorronde 2de op het tableau d’elimination directe (uitschakelingsronde) en was vrijgesteld voor de 1ste ronde.

De eerste eliminatie die ze moest schermen won ze solide en overtuigend van Anouk (Zaal Amsterdam Zuid) met 15-2. In de kwartfinale Ava haar tegenstander. Het afgelopen jaar had Valerie daar slechts 1x gewonnen, maar vandaag was het weer goed. Na een prachtige schermpartij heeft ze met 15-9 overtuigend gewonnen.

Vervolgens werd in de halve finale ook gewonnen van Jasper de Nooij (SCA) met 13-8. In de finale was Yin Man (Treville) helaas te sterk: 9-15, maar het was een mooie partij. Al met al was Valerie weer goed op dreef en heeft ze weer een mooi resultaat bijgeschreven op haar palmares.

Valerie bij de prijsuitreiking van het 3de Randstadtoernooi 2019 te Heemstede
(c) Tom Buijse 2019