Succesvol ‘Oud IJzer’ toernooi

Zondag 8 oktober werd de 4de editie van het 2023 Ferrum-Vetus circuit verschermd in sporthal De Bongerd in Wageningen. La Prime en de WSSV Schermutselaers organiseren dit toernooi jaarlijks in samenwerking met de veteranen commissie van de schermbond. Uiteraard doen er daar ook schermers van beide verenigingen aan mee.

Dit jaar deden Michiel, Andrea en Joëlle mee. Voor Joëlle was dit haar eerste (echte) toernooi, dus de spanning stond er wel op. De verwachtingen waren goed gemanaged vooraf en Joëlle heeft met zo’n 18 gescoorde punten een uitstekend eerste toernooi geschermd. Het wordt waarschijnlijk lastig dit de volgende keer nog te evenaren.

Andrea draait al iets langer mee in het toernooiencircuit, maar vond het nog lastig inzet om te zetten in winst. Ditmaal was dat anders en kon ze tevreden terugkijken op 2 overwinningen en een mooie 18de plek. Een goede opsteker na een jaar lang hard werken!

Michiel was weliswaar wat aan het prutsen bij tijd en wijle, maar had een paar prima wedstrijden in de A-poule en wist daardoor een prima 4de plek te bemachtigen in de eind ranglijst; een verbetering ten opzichte van de 5de plek vorig jaar, en dat ondanks dat hij een categorie omhoog is gegaan.