Succes op Nederrijntoernooi

Op het tweede Nederrijntoernooi voor de U12/U10 jeugdschermers heeft La Prime in eigen huis heel goed gepresteerd. Vanwege de vakantie en ziekte was het toernooi net iets minder goed bezet dan de eerste editie, maar aan de deelname vanuit La Prime lag het niet.

Bij de jongens U10 was Edse weer van de partij. Zijn directe concurrent kwam uit Nijmegen, maar Edse stak met kop en schouders er bovenuit. Hij wist enkele partijen te winnen tegen oudere tegenstanders en zich daarmee een uitstekende 7de plaats overall en een gouden medaille bij Jongens U10 te halen. Bij de meisjes U10 was Niene present om de eer te verdedigen. Ondanks dat Niene pas kort schermt, heeft ze zich kranig verweerd en dat werd uiteindelijk ook beloond met een eerste plek bij de Meisjes U10.

Het gros van de deelnemers zat in de Benjamin groep. Bij de meisjes wist Aveed in een spannende finale tegen de Nijmeegse Zoƫ Aben de winst binnen te halen en op haar eerste toernooi knap de gouden medaille te winnen, en een derde plek overall. Mika liet zien dat ze goed aan het kijken is en beter aan het steken, waardoor ze derde werd. Isabel, die ook pas enkele maanden schermt, sloot het rijtje van dames op de 4de plek.

Bij de jongens was de spanning ook te snijden. Vital mocht uiteindelijk de finale schermen tegen de uiteindelijke winnaar Julian uit Amstelveen. Maar een tweede plek was echt wel verdiend. De derde plek werd uiteindelijk uitgereikt aan Casper en Tijl sloot als vierde het rijtje.

Aan het einde van de dag was iedereen flink moe van het schermen. Sommige kinderen hadden wel 4 eliminatiepartijen geschermd! En dat in korte tijd. Het toernooi was in ieder geval een groot succes en we kijken uit naar de volgende gelegenheid: het Waal en Rijntoernooi in Kleve op 10 maart.