Sjors Sportief

Schermvereniging La Prime doet in 2018-2019 weer mee met het Sjors Sportief programma voor de basisschool. De vereniging heeft drie momenten in het jaar gekozen om scholieren op een creatieve manier met schermen in aanraking te laten komen.

Nadat het stof van de laatste Star Wars film weer is neergedaald, wordt eind januari 2020 (31 januari, 7, 14, 21 februari) een Star Wars cursus georganiseerd. Nadat de kinderen hebben geleerd over aanvallen, verdedigen en andere schermtechnieken sluiten we af met een heus lightsabre toernooi.

Tenslotte sluiten we in klassieke stijl af met een cursus voor alle Ridders en Prinsessen na de meivakantie (15, 22, 29 mei, 5 juni). De kinderen schermen zonder harnas of schild, maar leren alle klassieke schermposities. Bij goed weer hopen we af te kunnen sluiten met een toernooi op een middeleeuwse lokatie elders.

De lessen worden gegeven in de Jazzdance zaal in de kelder van sporthal De Vlinder (zie contactpagina). Voor de schermlessen moet je binnensportschoenen, een lange trainingsbroek en een flesje water meenemen. Een schoon t-shirt voor achteraf is aan te raden. Bij aankomst in de Vlinder kun je je melden in het hok van schermvereniging La Prime, beneden in de kelder. Halverwege de hal van de Vlinder is een trap naar de kelderruimte. Onderaan de trap is het hok links naar voren. Een en ander is tijdens trainingsuren duidelijk aangegeven. In het hok is iemand aanwezig om je te helpen met materiaal en andere vragen.