Remco 2de in Sassenheim

Op het 16de Internationale Rijnlandtoernooi in Sassenheim heeft Remco meegedaan in de categorie U14 heren degen. Remco is eerste-jaars pupil en in deze groep zaten een aantal deelnemers die hun groeispurt al zeker gehad hadden. Desondanks wist Remco de voorronde heel rustig en sterk af te ronden en kwam als 6de van de 12 op het tableau uit.

In de gemengde eliminaties moest hij eerst tegen de als 11de geplaatste Samuel Galano, waar hij eenvoudig van wist te winnen. Daarna ging het voor de echte punten tegen de als 3de geplaatste Nadiia Naidonova. In een strakke degenpartij trok Remco hier met 13-12 aan het langste eind na het aflopen van de beschikbare schermtijd en plaatste hij zich voor de halve finales.

In de halve finale was zijn tegenstander Faris-Palko Hadithi, die samen met Remco op de Dutch Open de derde plek had behaald. Remco had in de voorronde al tegen Faris-Palko geschermd en ondanks dat het een geducht en succesvol tegenstander is, had Remco vertrouwen in een goede afloop, die met 15-8 ook bewaarheid werd.

De finale ging uiteindelijke tegen de Belgische Wouter van Laecke. De explosiviteit en lengte van deze tegenstander uitte zich in een aantal teen- en handsteken waar Remco geen goed antwoord op had nog. En dus resulteerde het zilver, wat nog altijd een supermooie prestatie is voor de jonge degenist.

Het hele toernooi was onder leiding van Berend, die op deskundige wijze zowel de floret- als degenschermers de hele dag heeft beziggehouden. Ook op die manier is La Prime op hoog niveau aanwezig!