Remco 10de in Moers

Zaterdag 11 februari ging La Prime naar het Duitse Moers voor het Zymo Foil of Moers schermtoernooi. Gelukkig hoefde de U13 groep pas om half twee te beginnen, dus konden we ontspannen vertrekken. Alleen Remco deed mee, maar voor de volgende keer is dit ook voor anderen een leuk toernooi: niet super ver weg, en goed georganiseerd.

De U13 categorie had 31 deelnemers en Remco was ongeklasseerd, dus hij kreeg een relatief zware voorronde. Desondanks wist hij er 4 van de 6 te winnen en plaatste zich daarmee 10de in het klassement. De eerste ronde moest hij tegen de nr 23 op de ranking. Na een wat moeizame start (4-4) maakte hij het uiteindelijk makkelijk af (10-4).

In de achtste finale moest hij tegen de nummer 7. Ondanks het jaar leeftijdsverschil, wist de jongere Constatin Maier, luidkeels gesteund door zijn coach, zich naar de overwinning te schermen. Remco wisselde nog van tactiek en scoorde aan het einde een aantal keer met een felle voorsteek, maar het mocht niet meer baten. Desondanks is een 10de plek een prima prestatie op een toernooi waar de voltallige top van Noordrijn-Westfalen (17 miljoen inwoners) aanwezig was.

Hopelijk kunnen we volgend jaar met een wat grotere groep aantreden, ook in de U11, U15 en U17 groepen.