Google Agenda

De activiteitenkalender van de vereniging wordt bijgehouden via een publiek toegankelijke Google Agenda. Het is mogelijk om die agenda in je eigen electronische agenda te importeren. Hieronder proberen we uit te leggen hoe dat ongeveer zou moeten werken.

La Prime hanteert vier kalenders:

Deze kalenders worden op basis van gegevens uit de Nahouw ingevuld en bijgehouden. Controleer voor wedstrijden altijd bij de organisatie, in de respectievelijke convocaties en/of op de Nahouw wat de meest courante informatie is. Deze wedstrijden staan alleen in de agenda als handige service.

Weet je een activiteit die je graag gepubliceerd wil hebben op de La Prime agenda, heb je een vraag over een van de activiteiten of ontbreekt er informatie, dan kun je mailen met info@laprime.nl. We publiceren uiteraard niet ongevraagd informatie van derden, noch fungeren we als advertentieplatform voor ongerelateerde activiteiten.

Google

Het toevoegen van deze Google Calendars aan je Google account kan alleen in de ‘desktop’ versie van de Google Calendar webapplicatie. Je kunt proberen om via je mobiele telefoon naar de Google Calendar website te gaan en dan onderaan het scherm op de link ‘desktop application’ kiezen. Daarna moet je met hele goede ogen en smalle vingers de juiste knopjes indrukken; tricky, maar het is net te doen.

Ga naar https://calendar.google.com en zorg dat je je eigen kalender te zien krijgt. Links in het menu staan alle agenda’s die je in jouw overzicht kunt zien. Daaronder staat een knop ‘Nieuwe Agenda’. Klik daarop en kies ‘Via URL’. Je ktijgt dan een pop-up waar je de agenda kunt invoeren. Plak een van de links die bovenaan bij de agenda’s worden vermeld. Je mag zelf kiezen of je de agenda’s weer openbaar wilt maken via je eigen account: het zijn publiek toegankelijke agenda’s en iedereen mag ze opnemen in zijn/haar eigen agenda.

iPhone/iPad

Je kunt aan een iPhone of iPad eenvoudig een externe kalender toevoegen op basis van een ‘iCal URL’. Dat gaat via instellingen. Kiest ‘Mail’->’Contacts’->’Calendars’. Daar kun je een nieuw account toevoegen van het type ‘Overige’ of ‘Other’. Kies ‘Add Subscribed Calendar’ en plak dan in dat veld een van de URLs van de La Prime kalenders. Op internet zijn handige handleidingen hierover te vinden, zoals hier.