NK2021

Op zaterdag 25 en zondag 26 september is de Van Der Knaaphal in Ede het terrein voor de Nederlandse Kampioenschappen Schermen voor Senioren 2021, het belangrijkste schermtoernooi van Nederland.

Het evenement vindt plaats over twee dagen: op zaterdag zijn de voorrondes met vrijstelling voor topschermers volgens de ranglijst. En op zondag volgt het finale toernooi, waarin de best geplaatsten strijden om de titel Nederlands Kampioen 2021. Het is een open toernooi en deelname is mogelijk voor alle aangesloten schermers. Publiek is van harte welkom en het toernooi is gratis toegankelijk. Er is geen corona-pas nodig voor toegang tot de tribune, maar wel voor de horeca gelegenheid. Toegang tot de sportvloer is alleen voor deelnemers en geaccrediteerde begeleiders.

Tijdschema

Op zondag aan het einde van de ochtend vinden er enkele Lichtzwaard demonstratie plaats in de dojo van de sporthal, volg a.u.b. de aanwijzingen ter plekke.

Het ruwe tijdschema is als volgt:

Zaterdag 25 september:
09:00u Heren Degen
11:00u Dames Floret
13:45u Heren Floret
14:00u Dames Degen
15:00u Dames Sabel
15:30u Heren Sabel

Zondag 26 september
09:00u Heren Degen
09:00u Heren Floret
09:30u Dames Degen
10:30u Dames Floret
10:30u Heren Sabel
12:00u Dames Sabel

Dit tijdsschema is niet leidend, kijk op de KNAS pagina en de convocatie voor details.

Accreditaties

Accreditaties hadden aangevraagd moeten worden voor 19 september. Het is niet meer mogelijk nieuwe accreditaties aan te vragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@laprime.nl

Media accreditaties geven toegang tot de sportvloer, zolang dit geen hinder oplevert voor de deelnemers, naar inzicht van de scheidsrechters en de Directoire Technique. Officials, scheidsrechters, DT en overige vrijwilligers krijgen automatisch een accreditatie op basis van hun inzet.

Coaches met een accreditatie kunnen zich vrij op de sportvloer bewegen zolang deelnemers van hun vereniging op dat moment nog deelnemen. Tijdens eliminaties is er ruimte voor maximaal 1 begeleidende coach per schermer.

De Directoire Technique kan op de dag zelf extra maatregelen nemen voor wat betreft accreditaties. Aanwijzingen dienen uiteraard onmiddelijk te worden opgevolgd.