Medailleregen in Arnhem

Met een fikse delegatie werd op 12 november het eerste Waal en Rijntoernooi van dit seizoen bezocht. 14 La Prime schermers uit alle leeftijdsgroepen traden aan om de wapens te kruisen met de nationale en internationale tegenstanders. Traditioneel doet La Prime het goed in Arnhem en dat lieten we deze keer weer goed merken.

Bij de jongste jeugd, U10, was het de beurt aan Edse om zijn kunnen te laten zien. Na een medaille op het Nederrijntoernooi, waar hij in een mixed-groep met de U12 schermde, kon hij hier in zijn eigen leeftijdsgroep los. Hij had wat opstartproblemen, maar later in het toernooi openbaarde zich de energieke en dynamische schermer die in hem is opgesloten.

Bij de U12 werd de eer verdedigd door Mitchell, Casper en Tijl. Voor Tijl was het zijn eerste toernooi, dus dat is al spannend genoeg. Desondanks ging hij met frisse moed en ongehinderd door twijfel de loper op. Het ontbreken van concrete scherm- en wedstrijdervaring kon hij helaas niet compenseren. Samen met Casper, die ook eerstejaars U12 is, vormde hij het staartje van de ranking.
Mitchell, laatstejaars U12, was aanzienlijk effectiever. Zijn typisch offensieve karakter zorgde voor een finaleplaats in de B-poule, waar hij helaas zijn laatste partij toch verloor. Met een achtste plek heeft hij zich zeer verdienstelijk gemaakt op zijn tweede toernooi. Als hij deze stijgende lijn volhoudt, dan is hij in juni klaar voor een succesvol NJK.

In de U14 traden de vier musketiers aan: Nathan, Remco, Timo en Jasper. Dit viertal schermt al langer in dezelfde leeftijdsgroep. Voor Jasper is dit zijn eerste jaar als pupil, de andere drie schermen al een jaar met een lang wapen. Dat ze de nodige ervaring hebben toonde zich wel in de kwalificatie voor de A-poule, waar ze met 4 van de 8 de helft van het deelnemersveld uitmaakten. Daardoor moesten ze helaas wel een aantal keer onderling om de prijzen en plaatsen schermen, maar dat maakt de vriendschapsband niet minder. Uiteindelijk wist Timo zich naar de finale te schermen (helaas verlies) en moesten Remco en Jasper de verliezersfinale uitmaken. Nathan werd al vroeg door Remco naar de onderste helft verwezen, waar hij alsnog een mooie 6de plek haalde.

In de middag was het de beurt aan de cadetten en ouder. Daar kwam Ole, Pelle, Berend, Michiel, Andrea en Joëlle aan bod. Ole moest helaas vroeg verstek laten gaan en kon het toernooi niet uitschermen. Andrea en Joëlle hielden dapper stand tegen het jeugdige schermgeweld uit de regio. Het gebrek aan damesschermers was helaas niet in hun voordeel. Desondanks wisten ze enige partijen te winnen en moesten ze uiteindelijk onderling om de 19 en 20ste plaats schermen.
Pelle wist zijn typische Pelle-Moves in te zetten om de tegenstanders te verrassen, maar bleef daarmee steken in de middenmoot. Desondanks heeft hij toch een flink aantal schermers achter zich gelaten. Zijn jarenlange ervaring begint ook langzamerhand te ontplooien in een consistenter optreden.

Berend en Michiel tenslotte plaatsen zich zonder problemen voor de A-poule, waar ze tegen de overige poule winnaars mochten strijden om de medailles. Ook dat ging ze met goed gevolg af. Berend bevestigde zijn 3de plek van het toernooi in Moers de week ervoor. Michiel haalde het, net als een paar jaar ervoor, tot de finale, waar, net als een paar jaar ervoor, Alexander Moraru uiteindelijk een einde maakte aan zijn overwinningsroes. Beide schermers zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat.