Gilbert van Zeijl Trofee en de Prevot

Aan het einde van het jaar wordt de waardering voor de inzet van de schermers uit de beide jeugdgroepen traditioneel beloond met de toekenning van de Gilbert van Zeijl trofee en de Prevot. Beide erkenningen worden gegeven op basis van vooruitgang, toewijding en enthousiasme en kunnen slechts één keer worden toegekend aan een schermer.

De Gilbert van Zeijl trofee, een Jemenitische dolk gedoneerd door oud voorzitter Gilbert van Zeijl, wordt al sinds 1999 uitgereikt. Van alle prijswinnaars hangt een medaille aan het sieraad, wat daardoor een luid rinkelend geluid maakt inmiddels.
Dit jaar is Gert de gelukkige en kreeg hij de dolk omgord door Erik Bel tijdens een korte ceremonie, waarna hij onder een erehaag van zijn medeschermers uitgeleidde werd gedaan.

Bij de middengroep ging de Prevot naar Valerie. Ook al is Valerie niet zo vaak aanwezig als sommige andere schermers, aan haar vooruitgang, enthousiasme en toewijding kan niet getwijfeld worden. Valerie won toen ze bij de kleine groep schermde al eerder de Gilbert van Zeijl trofee en mag zich een van de weinigen noemen die beide aanmoedigingsprijzen heeft ontvangen.

Helaas kondigde Valerie tevens aan om La Prime te verlaten, omdat de combinatie met trainingen bij SCA, Lancelot en internationale wedstrijden te lastig werd. Uiteraard blijven we trots op ‘onze’ Valerie en hopen we dat ze in de komende jaren op een hoog niveau kan blijven schermen.