Clubkampioenschappen

In de laatste weken voor de vakantie hebben we de clubkampioenschappen weer eens kunnen verschermen. Normaal deden we dat aan het einde van het kalenderjaar, maar de afgelopen twee jaar maakten duidelijk dat dat met Corona een lastige periode kan zijn. Daarom hebben we besloten het voortaan maar aan het einde van het schermseizoen te doen. Dit keer dus de editie 2021-2022.

Op vrijdag 1 juli openden we met Floret voor alle groepen. In de kindergroep werd er in drie categorie├źn gestreden en daar wonnen Remco, Vital en Mika hun rondes. Daarna werd er door de hele jeugdgroep en volwassenen samen geschermd in een langdurig toernooi, waar uiteindelijk Jouke met de overwinning naar huis ging.

De week erna werd er in Ede op degen geschermd. De melders wilden niet altijd meewerken in de kindergroep, maar desondanks wist Jasper heel knap als beste degenist uit de bus te komen. ‘s Avonds bij de volwassenen mocht cadet Berend het goud in ontvangst nemen en daarmee alle oudjes in de kou laten staan.

Tenslotte werd op vrijdag 8 juli nog de strijd aangegaan met sabel. De kindergroep ging in de weer met sabels en lightsabers zonder competitie, maar bij de jeugd-en-volwassenen werd hard geknokt om elke slag en houw. Chris wist daar in een enerverende finale de eer in het sabelkamp te houden en na jaren afwezigheid zich weer te kronen tot clubkampioen.

Het was leuk om iedereen actief en ingespannen te zien schermen. Er zijn ook tijden geweest dat dezelfde persoon meerdere wapens op zijn naam schreef; dat we drie verschillende kampioenen hebben is een goed teken!