Buitentrainingen Protocol

Nu het vanuit overheidswege weer is toegestaan onder specifieke voorwaarden te sporten, organiseert La Prime ook buitentrainingen onder specifieke voorwaarden. We verzoeken alle leden, ouders en overigen zich aan onderstaande voorschriften te houden. Bijwonen van trainingen is uiteraard niet verplicht. De buitentrainingen staan ook open voor niet-leden conform verzoek van de minister en de gemeente. We vragen niet-leden zich vooraf te melden via 06-23690344 (Jan-Willem) of info@laprime.nl

Leeftijdsgroepen

De buitentrainingen worden in twee leeftijdsgroepen gegeven: kinderen tot en met 12 jaar (kindergroep) en overigen van 13 jaar en ouder. Deelnemers mogen maar in 1 groep deelnemen, maar het is toegestaan om als 11 of 12-jarige mee te trainen met de oudere groep in plaats van met de kindergroep. Maak hierover duidelijke afspraken bij aanmelding.

Begeleiding

De trainingen worden gegeven door trainers van La Prime. Afhankelijk van de situatie zijn dat 2 tot 4 personen, herkenbaar aan het dragen van een geel La Prime vest of een trainers plastron. Aanwijzingen van deze begeleiders dienen zonder meer onmiddelijk te worden opgevolgd. Het niet opvolgen van de aanwijzingen betekent helaas verwijderen uit de groep.

Lokatie

De trainingen worden gegeven op de parkeerplaats direct achter Sporthal De Vlinder, waar we de afgelopen jaren de eindejaars-barbecue hielden. Als je voor Sporthal De Vlinder staat, kun je rechtsom naar de achterkant fietsen of rijden. De precieze ruimte waarbinnen training wordt gegeven is met pionnen aangegeven. Deze ruimte mag alleen betreden worden met toestemming van de begeleiders.

Aankomst

 • blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts.
 • blijf ook thuis als iemand in je huishouden koorts heeft (38 graden en hoger) of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen in het huishouden 24 uur klachtenvrij heeft, mag je weer komen.
 • blijf thuis als iemand in je omgeving positief getest is op COVID-19. Tot 14 dagen na het laatste contact ben je mogelijk besmettelijk en moet je daarom thuisblijven.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten van tevoren aan.
 • Er is geen omkleedmogelijkheid: kleed je thuis zoveel mogelijk om (sportbroek, buitensportschoenen). Als je je eigen schermbroek hebt, doe dan thuis schermsokken en schermbroek aan.
 • Als je al een masker, vest en handschoen hebt of hebt geleend, neem je die mee. Als er al een set eerder is uitgezocht, is die mogelijk als zodanig al aanwezig op de trainingslocatie. Anders ga je met een begeleider dat materiaal uitzoeken. Na de training bewaren we het materiaal als setje voor specifiek die persoon in het hok, voor zover mogelijk. Leden kunnen tijdelijk het uitgezochte materiaal lenen en meenemen naar huis, zodat we zeker weten dat er geen kruisbesmetting plaatsvindt.
 • Neem een eigen bidon of flesje mee.
 • Kinderen worden door hun ouders afgezet of komen op eigen gelegenheid. Ouders kunnen niet blijven bij de training zelf. In de buurt wachten wordt afgeraden om groepsvorming te voorkomen. Blijven wachten in een afgesloten auto op de parkeerplaats is in principe mogelijk. Begeleiders zijn verplicht ouders weg te sturen die blijven rondhangen.
 • kom alleen of met 1 persoon uit je huishouden. Neem geen broertjes of zusjes mee (tenzij ze meeschermen).
 • Ouder dan 14? Neem je ID kaart mee! Ben je jonger, maar train je mee met de oudere groep (13+) en heb je een ID kaart, neem die dan ook mee voor de zekerheid. We weten niet zeker of dit nog vereist is, maar beter mee verlegen dan om verlegen.

Training

De training voor de kindergroep vindt op min of meer dezelfde manier plaats als de binnentrainingen. De kinderen krijgen les in algemene bewegingsvormen, in specifieke schermtechnieken en kunnen op normale wijze met elkaar schermen (maar niet met de begeleiders).

De training voor de oudere groep is aangepast. Er worden algemene bewegingsvormen geoefend en in beperkte mate specifieke schermacties. Er wordt in beperkte mate onderling geschermd in verband met de 1.5m regel. Wapencontact op afstand is mogelijk. Bij daadwerkelijk partijschermen worden met name de nabije trefvlakken (hand, arm, schouder) gezocht. Nabij-gevechten, passeer acties en dergelijke zijn niet toegestaan.

 • er worden geen handen geschud met tegenstanders. Na afloop van een partijtje wordt er alleen gegroet op afstand.
 • alle deelnemers aan de oudere groep (13+) moeten onderling minstens 1.5m afstand bewaren, ook als ze jonger dan 13 jaar zijn. Volg aanwijzingen daartoe gelijk op.
 • het schermmateriaal wordt niet specifiek ontsmet. Voor wapens is dat niet nodig. Het overige materiaal is te lastig om te ontsmetten. In plaats daarvan wordt het materiaal voor 1 persoon gereserveerd. Deelnamemogelijkheid aan de trainingen is dus beperkt door het beschikbare materiaal.
 • de vereniging regelt ontsmettingsmateriaal.

Ophalen

Van deelnemers uit de oudere groep wordt verwacht dat ze op eigen gelegenheid vertrekken. Deelnemers uit de kindergroep mogen worden opgehaald. De voorkeur gaat uit naar het ophalen op de nabij gelegen parkeerplaats, waar het kind op eigen gelegenheid naartoe kan lopen. Zorg dat uw kind onmiddelijk na afloop van de training kan vertrekken.

Was bij thuiskomst je handen goed. Als je materiaal van de vereniging hebt geleend, of eigen materiaal hebt, hang het dan goed te luchten. Reinig het desnoods voorzichtig, maar was vest en handschoen niet te vaak in verband met overmatige slijtage.

Afgelasten

De buitentrainingen kunnen alleen doorgaan bij droog weer. De beslissing om de training door te laten gaan of af te gelasten wordt genomen voor 17:00u. Als een training wordt afgelast, wordt het betreffende kalender item verwijderd uit de Google Calendar (zie ook Google Agenda instellingen). Hierdoor vervalt ook de melding in de agenda op de voorpagina automatisch, maar er kan enige vertraging op de lijn zitten. Controleer bijvoorbeeld om 18:30 of de training doorgaat.

Het al dan niet afgelasten van de trainingen wordt ook voor 17:00u gecommuniceerd in een speciaal daarvoor opgestelde WhatsApp groep. Indien gewenst kunt u aangeven daar lid van te worden. Neem daarvoor contact op met het bestuur, bijvoorbeeld via een WhatsApp bericht aan 06-23690344 (Jan-Willem). In deze WhatsApp groep worden alleen berichten geplaatst omtrent het wel of niet doorgaan van een training. Af- en aanmeldingen kunnen via een persoonlijk bericht. Er zijn geen plannen om een e-mail lijst of bel-cirkel in te stellen.