Brons bij Einhorn von Moers

In het weekend van 4/5 november is La Prime op bezoek geweest bij Moers (D). Op zaterdag schermde Remco bij de U15 (leeftijdsgroepen zijn net anders in Duitsland), en op zondag traden Berend en Michiel aan bij de Senioren.

Het toernooi voor Remco was sterk bezet met 31 inschrijvingen en uiteindelijk 26 deelnemers. Omdat de Nederlandse ranglijst niet meetelt, werd Remco als ongeplaatste schermer in de poules toegevoegd, waardoor de poule relatief sterk was. Desondanks wist hij 3 van de 6 partijen te winnen en kwam hij mooi in het midden uit.
De eerste eliminatie tegen de nummer 19 was lastig, maar die wist hij netjes te winnen. Daarna moest hij tegen de nummer 3, wat de enige andere Nederlandse deelnemer was: Laslo Mar√°cz. Dat was helaas het einde van het toernooi, maar een mooie uiteindelijk 13de plek.

Op zondag was het de beurt voor de senioren. Het toernooi was vooral gevuld met junioren en cadetten van de lokale club, maar Michiel was gelukkig niet de oudste. De meeste schermers waren ongeplaatst, waardoor de pouleronde een beetje wisselend was ingedeeld. Michiel wist er met moeite 1 te winnen, maar Berend stak heel netjes raak en kwam met 100% winst als 2de in de tussenuitslag. Nadat Michiel zich met wat moeite door de eerste eliminatieronde had heengeslagen, moest hij toevalligerwijs tegen Berend elimineren.
Nadat Berend zijn vader aan de kant had gezet won hij ook nog de daaropvolgende partij bij de laatste 8 en wist zich in de top 4 te nestelen. Daar verloor hij helaas de halve finale, maar desalniettemin is hij bijzonder trots op zijn prestatie.