Andrea Nationaal Kampioen

Op het Nederlands Kampioenschap Schermen voor Veteranen (40+) in Purmerend heeft schermvereniging La Prime de regio weer uitstekend op de kaart gezet. Andrea is gekroond tot nationaal kampioen op het wapen floret in de categorie dames 40 – 50 jaar. Na een lastige voorronde lag ze al vroeg uit het algemene toernooi, maar wist desondanks in de competitie voor haar specifieke leeftijdscategorie beslag te leggen op de felbegeerde gouden plak.

Andrea is nog niet zo lang geleden begonnen en is tevreden dat de extra trainingen de afgelopen tijd haar geen windeieren hebben gelegd. De oud-volleybalster heeft het vizier alweer gericht op het vervolg, met deelname aan het NK Individueel en NK voor teams in het komende half jaar.

Bij de heren florettisten wist Michiel zijn prestatie uit 2020 (3de plaats) helaas niet te herhalen. Ondanks een goede voorronde bleef hij steken in de kwartfinales en waren de medailles ver uit zicht (10de algemeen, 6de in zijn categorie). Hij zit echter niet bij de pakken neer en put hoop uit het sterke optreden van Andrea. Volgend jaar schuift hij een categorie op naar de drukker bezette groep 50 – 60 jaar, maar laat daarmee een aantal geduchte concurrenten achter bij de ‘jonkies’.