Inschrijven voor een Toernooi

Account Aanmaken

Inschrijven voor de meeste toernooien verloopt via De Nahouw. Voordat je daar in kunt schrijven moet je inloggen en dat verloopt via de nationale bond: de KNAS. De eerste keer dat je wilt inloggen moet je eerst een wachtwoord maken bij de KNAS. Zorg dat je je bondsnummer en je e-mailadres bij de hand hebt.

De lidmaatschapsgegevens van de KNAS worden beheerd op OnzeRelaties. Als je naar die pagina gaat moet je gelijk inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Je gebruikersnaam (relatienummer) is je bondsnummer en je wachtwoord weet je de eerste keer nog niet. Klik op ‘wachtwoord herstellen’, zodat je een e-mail ontvangt met daarin instructies hoe je je wachtwoord kunt instellen (of aanpassen). Als je je wachtwoord hebt ingesteld kun je proberen om weer op OnzeRelaties in te loggen om te testen of het werkt. Je ziet dan een overzicht van de gegevens die de bond over jou bijhoud.

Inloggen op Nahouw

Als je eenmaal een account hebt bij de KNAS kun je dat gebruiken om in te loggen bij De Nahouw. Ga naar de login pagina en klik op de link om in te loggen via de KNAS. Je komt dan op de inlogpagina van de KNAS. Daar kun je je bondsnummer en (nieuw ingesteld) wachtwoord invullen. Op deze pagina kun je helaas niet je wachtwoord herstellen, daarvoor moet je naar de hoofdpagina. Na inloggen wordt je gelijk teruggestuurd naar de Nahouw.

Wedstrijden en Zoekagenten

De Nahouw heeft een lange lijst wedstrijden waar je op verschillende manieren in kunt zoeken. Als je in het linkermenu op ‘Wedstrijden’ klikt, dan krijg je alles te zien. Met invoervelden bovenaan de lijst kun je filteren op bepaalde wapens en leeftijdscategoriĆ«n en sorteren op datum of plaats.

Als je bepaalde toernooien zoekt, dan kun je een zogenaamde ‘zoekagent’ aanmaken. In het linkermenu staat een optie ‘Zoekagenten’ en als je daarop klikt staat er op de hoofdpagina een mogelijkheid ‘Toevoegen’. Daar kun je aangeven hoe je je zoekagent noemt (bijvoorbeeld: ‘Jeugdwedstrijden’) en voor welk wapen en leeftijdscategorie er gezocht moet worden. Vergeet niet aan te geven in welke landen gezocht moet worden. Er worden veel Duitse en Belgische toernooien toegevoegd en die wil je misschien wel of misschien niet ook in je overzicht hebben.

Een zoekagent kun je de opdracht geven om je op bepaalde momenten automatisch een e-mail te sturen. Dat gaat altijd naar het adres waarmee je bij de bond bent geregistreerd. Zo blijf je automatisch op de hoogte van nieuwe toernooien.

Inschrijven

Als je een toernooi hebt gevonden waar je aan deel wilt nemen, dan kun je je daar via De Nahouw op inschrijven. Je zoekt dan het toernooi in een van de overzichten en klikt om de details te zien. Bovenaan die pagina staat dan een optie ‘Inschrijfformulier’. Dat brengt je naar een eenvoudig formulier waar je op kunt geven voor welke leeftijdscategorie en op welk wapen je uit wilt komen. Soms kun je leeftijdscategorie of wapen niet kiezen, soms zelfs beide niet, afhankelijk van het toernooi en van wat De Nahouw al van je weet. Klik op ‘Kiezen’en daarna op ‘Bevestigen’ en je inschrijving is klaar.

Er wordt nu een bericht gestuurd aan de wedstrijdsecretaris van de vereniging. Die kan je inschrijving beoordelen en er eventueel op terug komen als er iets niet klopt. Uiteindelijk stuurt de wedstrijdsecretaris de inschrijving officieel door naar de organisatie van het toernooi. Pas dan ben je officieel ingeschreven.

Als je de inschrijvingskosten voor een toernooi via De Nahouw kunt voldoen, wordt je na inschrijving gelijk doorgestuurd naar een pagina waar je kunt betalen. Vooraf betalen scheelt gerommel met geld in de ochtend, maar het maakt qua tijd niet zoveel uit als De Nahouw je doet vermoeden. Daarentegen zorgt het wel voor rompslomp als je onverhoopt niet kunt meedoen uiteindelijk. Overweeg dus per toernooi of je wel of niet gebruik wilt maken van de mogelijkheid om vooraf je deelnamekosten te betalen. Veruit de meeste toernooien accepteren contact geld op de dag zelf en tegenwoordig ook pin betalingen.

Als je niet vooraf wilt betalen, klik je gewoon weg van de pagina over het betalen van inschrijfkosten. Je kunt je inschrijving terugvinden in het menu aan de linkerkant onder ‘Inschrijvingen’.

Inschrijvingstermijn Verlopen

Het kan gebeuren dat de uiterste inschrijvingstermijn voor een toernooi al verlopen is. Dat is erg jammer, want dan kun je eigenlijk niet meer deelnemen en je in ieder geval niet via De Nahouw meer inschrijven. In dat soort gevallen kun je proberen de organisatie zelf te bereiken met het verzoek of je alsnog mee mag doen. Veel toernooien staan dat toe, mits het binnen de perken blijft. Een aantal deelnemers meldt zich om verschillende redenen toch af, dus meestal is er wel plek. Maar je hebt geen recht meer op een plek. Je kunt je dus beter ruim op tijd inschrijven.

Het is vaak handig om dit via je wedstrijdsecretaris te spelen, dus bel, mail of app je wedstrijdsecretaris even om na te vragen.

Afmelden

Soms heb je je ingeschreven, maar kun je toch niet meedoen. Dat is geen probleem. Als de inschrijvingstermijn nog niet is verlopen zijn alle deelnemerslijsten toch nog veranderlijk. Je kunt je alleen niet eenvoudig uitschrijven voor een toernooi via De Nahouw.

Neem daarom contact op met de wedstrijdsecretaris en vraag hem/haar om je voor dat toernooi af te melden. De wedstrijdsecretaris zorgt er dan voor dat de afmelding op tijd bij de organisatie is.

Heb je al wel betaald voor de inschrijving, dan moet je contact opnemen met de toernooi organisatie om dat terugbetaald te krijgen. De wedstrijdsecretaris kan je daarbij helpen.

Twijfel je of je een bepaalde datum kunt, dan kun je je beter op tijd inschrijven, de deelnamekosten nog niet betalen en eventueel uitschrijven als je toch verhinderd bent. Afmelden is makkelijker dan aanmelden. De deelnamekosten kun je vaak een dag of 2 voor het toernooi nog via De Nahouw betalen, veel later dan de uiterste inschrijfdatum. En als je het uit wil stellen tot de dag zelf kan dat ook, maar soms wordt het inschrijfgeld dan iets verhoogd.