2 keer brons op Domtoernooi

6 en 7 april was het weer DOM toernooi in Utrecht, met op zaterdag het traditionele equipe toernooi en op zondag het grootste individuele schermtoernooi van Nederland. En beide dagen kwam La Prime natuurlijk langs.

Op zaterdag deden we mee met een sabelteam genaamd ‘Primetime’, bestaande uit Aukje, Berend, Samuel en Andrea. Voor Aukje was het alweer even geleden dat ze een wedstrijd had geschermd, maar een oude vos verliest haar streken niet. Andrea was op een laat moment bereid gevonden als reserve mee te gaan, zodat Aukje’s inzet goed getemperd kon worden, maar ondanks haar onervarenheid met het wapen woog haar strijdlust goed mee. Met Berend en Samuel als kern van het team werden de tegenstanders vakkundig op achterstand gebracht, maar Aukje en Andrea lieten zich zeker de kaas niet van het brood eten, waardoor het team met overmacht uiteindelijk tegen het topteam uit Amsterdam moest aantreden in de laatste ronde.

Tegen de familie Chiang is momenteel helaas niet zoveel opgewassen. Daar waar de voetballers het laten liggen, pakken de sabreurs het blijkbaar op. Desondanks bleek, nadat de rook was opgetrokken, dat team ‘Primetime’ toch genoeg punten had gemaakt om een uiteindelijke derde plek te bemachtigen. En dat zonder coach Chris, die om familiereden helaas moest afhaken. De verwachtingen voor volgend jaar zijn hooggespannen.

Op floret was er weliswaar geen team, maar deed Michiel mee met een team bestaande uit deelnemers aan het EK Veteranen in mei, ter oefening. Ook dit team wist uiteindelijk derde te worden, waardoor La Prime dus op 2 wapens bronzen medailles mee naar huis nam. Dit succesvolle optreden schept moed voor het EK met Hemelvaart in het Waalse Ciney.

Op zondag werd het individuele toernooi afgewikkeld: Samuel op sabel, Berend, Michiel en Andrea op floret. Helaas werden hier geen heel bijzondere prestaties geleverd, de vermoeidheid van de dag ervoor speelde toch wel parten. De 22ste plek voor Berend (van de 48) is zeker het vermelden waard is. Ook Samuel kwam met een 14de plaats uit 27 aardig uit. Andrea en Michiel hadden verder goed geschermd.